Jehněčí špízy kořeněné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí maso mleté
  • 15 g Koriandr celý
  • 15 g Kmín celý
  • 5 g Pepř černý celý
  • 15 g Zázvor celý
  • 30 g Máta
  • 120 g Cibule
  • 8 g Sůl
  • 2.67 g Olej olivový extra panenský
  • 40 ml Limetková šťáva
  • 3 ks Hřebíček
  • 3 ks Kardamom
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 889 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 109.5 mg
  • Draslík 1047 mg
  • Vláknina 20642.7 mg
  • Vitamín A 20642.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí mleté maso vložíme do misky, osolíme, v pánvi nasucho opražíme kmín, koriandr, hřebíčky, kardamom, pepř, přendáme do hmoždíře a rozdrtíme. Koření přisypeme k masu, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a posekané lístky máty. Vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme kuličky a napichujeme na jehly. Smažíme v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.

  • 2

    Na talířích špízy pokapeme limetkovou šťávou.

Komentáře k receptu