Švej-ču-žou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Chilli koření mleté
  • 1000 g Vepřová kýta
  • 10 g Sůl
  • 500 g Sádlo škvařené
  • 300 g Pórek
  • 20 g Glutasol
  • 10 g Pepř jamajský
  • 200 g Solamyl
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Vejce slepičí
  • 200 ml Omáčka sójová
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 120 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 818 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 200.1 mg
  • Draslík 557.2 mg
  • Vláknina 3014.1 mg
  • Vitamín A 3014.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso opláchneme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a promícháme s částí máčeného škrobu a s vejci. Necháme krátce odležet.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme maso a za stálého míchání vidličkou je pečeme dohněda - nesmí se slepit. Potom maso scedíme a necháme okapat na cedníku.

  • 3

    Do pánve přidáme vývar, zelí bez košťálů, krátce spařené a nakrájené na kostky, očištěný, omytý a na kostky nakrájený pórek a vše krátce podusíme.

  • 4

    Přidáme opečené maso, přilijeme sójovou omáčku, víno, přidáme glutasol a mírně zahustíme zbylým máčeným škrobem.

  • 5

    Na pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme v něm jamajský pepř a čili koření a tímto sádlem pokrm přelijeme.

Komentáře k receptu