Dušené telecí ledvinky se žampióny a Sherry brandy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí ledviny
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Rýže dušená
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Masový vývar
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 601 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 502 mg
  • Draslík 571.1 mg
  • Vláknina 2473.8 mg
  • Vitamín A 2473.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na plátky. Omyjeme je a dáme do mísy. Zalijeme mlékem a necháme je minimálně 1 hodinu namočené. Poté scedíme, omyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.

  • 2

    Očistíme a omyjeme žampióny. Pokrájíme je na plátky a v pánvi na rozehřátém másle podusíme.

  • 3

    V druhé pánvi na rozpáleném oleji ledvinky orestujeme dozlatova. Poprášíme je hladkou moukou a chvíli ještě restujeme. Přidáme žampióny, promícháme, přilijeme masový vývar a vaříme pomalu přibližně 10 minut. Poté postupně přimícháme smetanu a nakonec Sherry brandy. Omáčku s ledvinkami dochutíme solí, pepřem a pod pokličkou při mírné teplotě dusíme 10 minut.

  • 4

    Omyjeme petrželovou nať a drobně ji pokrájíme.

  • 5

    Hotové ledvinky podáváme s dušenou rýží, kterou posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu