Brambory dušené se sýrem a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Kapary sterilované
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 1040.5 mg
  • Vláknina 13780 mg
  • Vitamín A 13780 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 98.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájíme na plátky a v osolené vodě je zpola udusíme doměkka. Vložíme je na rozpuštěné máslo, zalijeme smetanou a dodusíme. Brambory i se šťávou přendáme na mísu.

  • 2

    Pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a sekanými kapary.

  • 3

    Podáváme s plátkem sekané nebo s pečení.

Komentáře k receptu