Scampi na víně s brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Scampi
  • 80 g Cibule
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 6 g Olej olivový extra panenský
  • 20 ml Brandy
  • 100 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1595 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 245 mg
  • Draslík 269.7 mg
  • Vláknina 2472.5 mg
  • Vitamín A 2472.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ocásky ze scampi necháme částečně rozmrazit, vložíme do pánve na rozehřátý olej, krátce orestujeme, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, osmahneme. Poté přilijeme brandy a bílé víno, osolíme, opepříme, podusíme, až se víno vyvaří o polovinu, přidáme scezená rajčata, dusíme asi 10 minut.

  • 2

    Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu