Holubi na paprice s žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 878 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 166.8 mg
 - Draslík 706 mg
 - Vláknina 6165 mg
 - Vitamín A 6165 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a vykuchané holuby rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Žampiony nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřince a rozkrájíme na proužky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej s máslem, přiložíme porce holubů a osmažíme ze všech stran. Přisypeme cibuli, česnek, žampiony, papriku a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vínem a dusíme do měkka.
 - 
                                3
Porce holubů upravíme na talíře a přelijeme zeleninovou šťávou z hrnce.