Divoký králík ze zeleninovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Divoký králík
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Cuketa
  • 250 g Cibule
  • 40 g Sardelové řezy
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Olej olivový
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Víno bílé
  • 50 ml Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1431 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 179.5 mg
  • Draslík 1403.4 mg
  • Vláknina 9395 mg
  • Vitamín A 9395 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a vykuchaného králíka bez hlavy naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme brandy a zabalíme do olejem potřeného alobalu. Vložíme do vyhřáté trouby, zvolna pečeme asi hodinu do měkka.

  • 2

    Mezitím připravíme omáčku. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, sardelové filety posekáme na malé kousky, rajčata scedíme, cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme cuketu, rajčata, sardelky, lístky tymiánu, mletou papriku, podlijeme vínem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme do měkka.

  • 3

    Porce králíka rozdělíme na talíře, doplníme zeleninovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu