Koroptev na jablečném víně
Suroviny
- 1000 g Koroptev
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 150 g Cibule
 - 150 g Mrkev kořen
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 20 g Petržel - nať
 - 15 g Oregano čerstvé
 - 60 g Sádlo syrové
 - 300 ml Víno jablečné
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 0.09 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 779 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 14.3 mg
 - Draslík 127.3 mg
 - Vláknina 5197 mg
 - Vitamín A 5197 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koroptev naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme ze všech stran. Poté ji vyjmeme, do pánve přidáme kostičky sádla a rozškvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev strouháme nahrubo, tymián, oregano, petrželku posekáme. K sádlu přisypeme cibuli, mrkev, osmahneme, přisypeme mouku a orestujeme. Vlijeme víno, přimícháme bylinky, bobkový list, mletý muškát, vrátíme do pánve koroptev a dusíme do měkka.
 - 
                                2
Před podáváním ze šťávy vyjmeme bobkový list.