Telecí řízky na smetaně s pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 600 g Telecí kýta
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 159 mg
  • Draslík 795.2 mg
  • Vláknina 7183.1 mg
  • Vitamín A 7183.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Z jednoho pomeranče a citronu vymačkáme šťávu, druhý pomeranč dobře omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, odstraníme případné pecičky.

  • 2

    Maso po obou stranách smažíme na másle s olejem do zlatova, poté přidáme plátky pomeranče a ještě zhruba 4 minuty smažíme. Maso s plátky pomeranče vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku zašleháme vývar, šťávu z pomeranče a citronu, poté povaříme. Na závěr vmícháme šalvěj, smetanu a přivedeme k varu.

  • 3

    Řízky podáváme s plátky pomeranče, přelité omáčkou.

Komentáře k receptu