Telecí řízky na smetaně s kořenovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 600 g Telecí kýta
  • 80 g Petržel kořen
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 154.5 mg
  • Draslík 818 mg
  • Vláknina 3337.1 mg
  • Vitamín A 3337.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, čerstvé lístky tymiánu nasekáme nahrubo.

  • 2

    Řízky smažíme z obou stran na másle s olejem dozlatova. Na závěr přidáme tymián. Usmažené řízky dáme stranou a držíme na teple. Do výpeku vmícháme zeleninu, chvíli smažíme, poté zalijeme vývarem a zašleháme smetanu. Omáčku na mírném plameni vaříme, až zhoustne.

  • 3

    Maso podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu