Nové brambory zapečné s krevetami a olihněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Nové
  • 350 g Krevety tygří
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 ks Šalotka
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Olihně
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Rozmarýn čerstvý
  • 8 stroužek Česnek
  • 0.8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 1.2 mg
  • Draslík 898.6 mg
  • Vláknina 13170 mg
  • Vitamín A 13170 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nové brambory důladně omyjeme (nejlépe kartáčkem), neloupeme. Větší bambory překrojíme. Oloupanou cibuli a důkladně omytý citrón rozkrájíme na měsíčky, olihně pokrájíme na menší kousky. Česnek nakrájíme na tenké plátky a očištěnou cuketu i rajčata na kolečka. Očištěné brambory, nakrájenou cibuli, česnek, cuketu a citrón rozložíme do pečicí nádoby. Na připravené suroviny rozložíme snítky čerstvé rozmarýny, přelijeme olivým olejem a dáme péct do předehřáté trouby. Během pečení pokrm několikrát promícháme. Když jsou brambory měkké, přidáme na pekáč i neloupané syrové krevety, pokrájené olihně, rajčata, ochutíme solí, pepřem a pečeme dále, dokud krevety nezrůžoví. Pokrm servírujeme horký, na nahřátých talířích.

Komentáře k receptu