Plněná vejce, ozdobená křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 70 g Sýr Čedar
  • 10 g Pažitka
  • 10 g Cibulka jarní
  • 100 g Salát hlávkový
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 50 g Křen
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 303.5 mg
  • Draslík 234.9 mg
  • Vláknina 1993.3 mg
  • Vitamín A 1993.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, poté je oloupeme a podélně překrojíme na půlky. Vybereme žloutky, vložíme je do misky, přidáme máslo, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, hořčici, nasekanou pažitku a zelenou část jarní cibulky. Všechny suroviny dobře prošleháme. Připravenou směsí plníme bílky.

  • 2

    Na střed dezertních talířků položíme oprané a osušené listy hlávkového salátu. Pokapeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou Nivou. Do středu talířků poklademe naplněná vejce, posypeme sladkou mletou paprikou a jemně nastrouhaným křenem.

Komentáře k receptu