Zapékaná vejce s křenem a červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 40 g Křen
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 200 g Ředkvička
  • 200 g Červená řepa sterilovaná
  • 80 g Olej olivový extra panenský
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 282.1 mg
  • Draslík 245.4 mg
  • Vláknina 3253.2 mg
  • Vitamín A 3253.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vložíme do vroucí vody v kastrůlku, povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme podélně na půlky. Zapékací mísu vymažeme 60 g másla, posypeme solí a jemně nastrouhanými dvaceti gramy křenu. Na křen vyskládáme půlky vajíček, potřeme zbylým rozpáleným máslem a slabě posypeme solí, pepřem, opět zbylým nastrouhaným křenem, nakonec strouhaným sýrem.

  • 2

    Ihned vložíme do horké trouby, při 220 stupních pečeme přibližně 10 minut.

  • 3

    Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé dezertní talířky, každou porci ozdobíme na tenká kolečka pokrájenou ředkvičkou a na kolečka krájenou červenou baby řepou, kterou pokapeme olejem.

Komentáře k receptu