Hruškový koláč s ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 900 g Hrušky
  • 20 g Zázvor kandovaný
  • 20 g Cukr třtinový
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ovesné vločky
  • 50 g Cukr krupice
  • 1 g Tuk
  • 50 g Mandle plátky
  • 25 ml Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 11.4 mg
  • Draslík 172.1 mg
  • Vláknina 10655 mg
  • Vitamín A 10655 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky rozpůlíme, oloupeme, vykrojíme jádřince a zbytek pokrájíme na plátky. Kandovaný zázvor rozkrájíme nadrobno, smícháme s hruškami, třtinovým cukrem, pomerančovou šťávou a směs umístíme na dno vymaštěné formy. Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a vypracujeme drobenku. Přimícháme ovesné vločky, plátky mandlí, krupicový cukr, směs nasypeme do formy na hrušky. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 30 minut, až povrch zezlátne.

  • 2

    Koláč naporcujeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu