Telecí řízky s vinným šodó

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Telecí kýta
  • 150 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 412.7 mg
  • Draslík 602.5 mg
  • Vláknina 33.1 mg
  • Vitamín A 33.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Připravené maso z obou stran osmažíme na másle dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme víno a necháme zchladnout. Víno přelijeme do mísy a nad párou do něj zašleháme žloutky a šleháme do zhoustnutí. Nevaříme, žloutky by se srazily!

  • 2

    Maso podáváme přelité šodó.

Komentáře k receptu