Telecí řízky na sardelích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.125 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 2049 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 211.8 mg
  • Draslík 940.6 mg
  • Vláknina 509 mg
  • Vitamín A 509 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 93.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a vrchní stranu poprášíme moukou. Opečeme na másle jako přírodní řízky a vyjmeme.

  • 2

    Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a nakrájené sardelové řezy. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z kostí a kyselou smetanou. Vše dobře provaříme. Po odstavení z ohně necháme řízky v omáčce ještě 2 minuty táhnout.

  • 3

    Podáváme s noky nebo s nudlemi.

Komentáře k receptu