Předkrm z hroznů a smetany s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Majonéza
  • 250 g Jogurt bílý
  • 200 g Sýr Gouda 45%
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 350 g Hroznové víno
  • 10 g Petržel - nať
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1139 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 744 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 106.4 mg
  • Draslík 584.2 mg
  • Vláknina 8590.9 mg
  • Vitamín A 8590.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu, majonézu, jogurt smícháme dohromady, osolíme, opepříme, podle chuti osladíme. Přimícháme citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Následovně vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, nasekané ořechy a omyté barevné víno. Ještě jednou promícháme a vložíme do lednice.

  • 2

    Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí a pokapeme medem.

Komentáře k receptu