Rýžová mísa 4 barev
Suroviny
- 50 g Cibule
 - 100 g Hrášek
 - 100 g Kompot meruňkový
 - 500 g Rýže loupaná
 - 5 g Sůl
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 2 g Muškátový oříšek
 - 5 g Kardamom
 - 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 5 g Hřebíček mletý
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 40 g Kari pasta
 - 300 g Červená řepa sterilovaná
 - 100 g Papriková pasta sladká
 - 10 g Cukr palmový
 - 200 g Tykev nakládaná
 - 60 ml Omáčka sójová
 - 130 ml Vývar zeleninový
 - 60 ml Olej sezamový
 - 50 ml Olej sezamový
 - 60 ml Olej sezamový
 - 2 ks Banány
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 549 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 0.3 mg
 - Draslík 582.2 mg
 - Vláknina 13694 mg
 - Vitamín A 13694 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme ve dvojnásobném množství vody, scedíme a necháme okapat. Ve woku rozpálíme sezamový olej a na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli, čerstvý špenát a hrášek. Podlijeme vývarem a sójovou omáčkou a necháme 5 minut podusit. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem a opatrně vmícháme čtvrtinu uvařené rýže, vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
 - 
                                2
Scedíme sterilovanou řepu a nakrájíme ji na malé kousky. Šťávu i řepu vložíme do woku a ohřejeme, dochutíme kardamomem a hřebíčkem a opatrně vmícháme další díl vařené rýže. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
 - 
                                3
Ve woku rozpálíme sezamový olej, na něj vložíme na kousky nakrájenou okapanou tykev a meruňky a na plátky nakrájený banán. Smažíme na pánvi asi 3 minuty, dochutíme kari pastou a vmícháme další díl uvařené rýže. Vyjmeme a uchováme v teple.
 - 
                                4
Ve woku rozpálíme olej, scezená rajčata a paprikovou pastu osmažíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, dochutíme palmovým cukrem a vmícháme zbytek rýže.
 - 
                                5
Podáváme na talíři po jednom kopečku od každé barvy rýže.