Skopové plátky na česneku
Suroviny
- 30 g Cukr krupice
 - 1000 g Skopová kýta
 - 30 g Sůl
 - 200 g Cibule
 - 200 g Vejce slepičí
 - 300 g Česnek
 - 200 g Pórek
 - 200 g Solamyl
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 20 g Chilli koření mleté
 - 10 g Zázvor mletý
 - 20 g Glutasol
 - 100 g Paprikové lusky čerstvé
 - 120 ml Víno bílé
 - 200 ml Omáčka sójová
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 300 ml Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1249 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 101.4 mg
 - Draslík 363.1 mg
 - Vláknina 3311.4 mg
 - Vitamín A 3311.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopovou kýtu očistíme, opláchneme v teplé vodě a osušíme. Potom ji nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme s máčeným škrobem a vejci.
 - 
                                2
Takto připravené maso opečeme prudce v horkém tuku a scedíme.
 - 
                                3
Do scezeného tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájené paprikové lusky, žampiony, pórek, čili koření a mletý zázvor. Vše krátce podusíme a zalijeme zálivem ze sójové omáčky, vína, vývaru, cukru a glutasolu. Dobře promícháme a ještě podusíme.