Hovězí řízky s brusinkami
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 120 ml Víno červené
 - 150 ml Kompot brusinkový
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 393 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 101.7 mg
 - Vláknina 204.1 mg
 - Vitamín A 204.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso rozkrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji z obou stran do zlatova. Poté vyjmeme a držíme v teple.
 - 
                                2
Do výpeku vmícháme mouku, zarestujeme, přidáme protlak a pár vteřin smažíme. Následně vlijeme vývar a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Do omáčky vmícháme víno, kompotované brusinky, sůl, worcesterskou omáčku a krátce povaříme. Do hotové omáčky přidáme máslo.
 - 
                                3
Maso podáváme přelité brusinkovou omáčkou.