Dušené hovězí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Hovězí kýta
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 151.3 mg
  • Draslík 126.8 mg
  • Vláknina 223.2 mg
  • Vitamín A 223.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a odblaněné plátky masa osolíme, naklepeme a při naklepávání je sypeme strouhankou, kterou do nich po obou stranách zaklepeme.

  • 2

    Připravené řízky obalujeme v rozšlehaných osolených vejcích a klademe je do rozpáleného oleje. Smažíme po obou stranách.

  • 3

    Olej částečně slijeme, řízky podlijeme vývarem a pod pokličkou je dusíme doměkka.

Komentáře k receptu