Jitrnicová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 80 g Ječné kroupy
  • 20 g Sůl
  • 0.8 g Pepř černý mletý
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 0.8 g Majoránka
  • 20 g Česnek
  • 333 g Vepřová krev
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 0.8 g Nové koření mleté
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1306 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 177.1 mg
  • Vláknina 1736.1 mg
  • Vitamín A 1736.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy přebereme, opláchneme a uvaříme do poloměkka. Potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Na kroupy nalijeme přes cedník syrovou vepřovou krev, rozmícháme a za stálého míchání vlijeme do vařícího vývaru.

  • 3

    Nakonec přidáme česnek utřený se solí, rozdrcenou majoránku, jemně nakrájenou a na sádle osmaženou cibuli (i s výpekem), mleté nové koření a pepř.

  • 4

    Polévku asi 30 minut zvolna vaříme.

  • 5

    Do hotové polévky přidáme polévkové koření a povaříme.

Komentáře k receptu