Krůtí prsa ve smetanové omáčce s pórkem a tykví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 g Tykev
  • 450 g Pórek
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana
  • 80 ml Vývar drůbeží
  • 5.5 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • 1.5 polévková lžíce Med včelí
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 1036.7 mg
  • Vláknina 7837.1 mg
  • Vitamín A 7837.1 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prsa nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme v mouce, v níž jsme rozmíchali mletou papriku. Pórek očistíme, nakrájíme na kousky, dobře opereme a necháme okapat. Oloupanou tykev rozkrojíme, odstraníme semena a tykev nakrájíme na silnější nudličky. Česnek rozdrtíme.

  • 2

    Tykev spolu s česnekem osmažíme na másle, osolíme a opepříme. Poté zeleninu dusíme ve vlastní šťávě. Po 10 minutách přidáme pórek, med a dodusíme.

  • 3

    V mezičase na oleji z obou stran smažíme řízky dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku orestujeme protlak, rozředíme smetanou, vývarem a omáčku na mírném plameni provaříme.

  • 4

    Řízky podáváme přelité omáčkou a s dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu