Dušené kančí řízky na víně a cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kančí kýta
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 50 ml Víno červené
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 129.7 mg
  • Vláknina 1733.1 mg
  • Vitamín A 1733.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí kýtu očistíme, odblaníme, nakrájíme na řízky a naklepeme. Poté řízky osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme odležet. Cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Odleželé řízky obalíme v mouce a na sádle z obou stran smažíme. Usmažené řízky vyjmeme, ve výpeku zpěníme cibuli. Řízky do výpeku vrátíme, podlijeme vínem, vývarem a dusíme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu