Drůbková polévka se žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí drůbky
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Petržel
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 554.6 mg
  • Draslík 624.3 mg
  • Vláknina 8387.8 mg
  • Vitamín A 8387.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do studené vody v hrnci vložíme očištěné a omyté drůbky. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, oloupanou cibuli s bramborem. Vše pod poklici povaříme doměkka. Potom polévku scedíme, zeleninu rozmixujeme a dáme zpět do polévky. Maso obrané od kostí nakrájíme na proužky, žaludek, srdíčko a játra na tenké pásky. Vložíme do polévky, přidáme na másle osmažené houby, zamícháme a chvilku povaříme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a osmahneme na hladkou jíšku, kterou dáme do polévky a zahustíme. Dobře promícháme a opět chvilku povaříme, aby se vyvařila vůně mouky.

  • 3

    Nakonec dochutíme solí, pepřem, přidáme nasekanou petrželovou nať. Vmícháme rozkvedlané žloutky, dobře promícháme a odstavíme ze sporáku.

Komentáře k receptu