Drůbková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí drůbky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Brokolice
  • 0.25 ks Květák
  • 0.5 ks Kedlubna
  • 1 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Nudle vaječné
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 277.8 mg
  • Draslík 604.1 mg
  • Vláknina 8445 mg
  • Vitamín A 8445 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnuté kuřecí drůbky zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř do měkka. Přidáme očištěnou zeleninu, vaříme, až vše změkne.

  • 2

    Vývar scedíme, z drůbků obereme maso a nadrobno je nakrájíme, uvařenou zeleninu rozkrájíme na kousky. Vývar uvedeme do varu, zavaříme do něj nudle, přidáme maso, zeleninu a necháme jen přejít varem.

  • 3

    Při podávání posypeme polévku nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu