Rigatoni s lilkem, cuketami a mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 410 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 375 g Těstoviny Rigatoni
  • 250 g Mozzarella
  • 300 g Lilek
  • 100 g Olivy černé
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Cuketa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1085 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 53.5 mg
  • Draslík 523.7 mg
  • Vláknina 16067 mg
  • Vitamín A 16067 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a nasypeme do olejem vymazané zapékací mísy.

  • 3

    Mezitím orestujeme na rozpáleném oleji nakrájený lilek, na plátky nakrájenou cuketu a na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova.

  • 4

    Přidáme drcená rajčata, najemno nakrájené oregano, kajenský pepř a na kolečka nakrájené olivy. Promícháme a asi 5min povaříme.

  • 5

    Omáčkou zalijeme těstoviny, posypeme třetinou na kostičky nakrájené mozzarelly, ochutíme solí, pepřem a promícháme.

  • 6

    Posypeme nastrouhaným parmazánem a zbytkem mozzarelly a zapečeme cca 10min až se sýry roztaví a povrch zezlátne.

Komentáře k receptu