Kuličky z hovězího masa a lilku s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Anglická slanina
  • 200 g Lilek
  • 100 g Strouhanka
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 450 g Tagliatelle
  • 160 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 887 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 1060 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 84.1 mg
  • Draslík 1031.1 mg
  • Vláknina 12726.6 mg
  • Vitamín A 12726.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek rozpůlíme a potřeme olivovým olejem a v předehřáté troubě zapečeme, poté lilek sloupneme. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek rozdrtíme, citronovou kůru nastrouháme. Vše vložíme do mixeru, přidáme mleté maso, sůl, pepř, strouhanku a rychle umixujeme. Směs přeložíme do mísy a tvoříme mokrýma rukama kuličky a necháme pod fólií odpočinout.

  • 2

    V mezičase připravíme omáčku. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme, bazalku nasekáme najemno. Na oleji zpěníme slaninu s cibulí a chvíli smažíme. Poté přidáme mrkev, česnek a smažíme asi 4 minuty. Poté vmícháme rajčata i s nálevem, víno, sůl a pepř. Na mírném plameni omáčku dusíme zhruba 20 minut.

  • 3

    Do hrnce s osolenou vroucí vodou vložíme těstoviny a vaříme na skus. Poté je scedíme, necháme okapat a držíme na teple.

  • 4

    Na pánvi s olejem smažíme masové kuličky ze všech stran dozlatova. Po usmažení necháme okapat na ubrousku.

  • 5

    Okapané těstoviny v míse promícháme s uvařenou omáčkou, s masovými kuličkami a sypeme bazalkou.

Komentáře k receptu