Zapečená thajská rýže s masem a ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 150 g Cibule
  • 250 g Rýže
  • 10 g Sůl
  • 2 g Hřebíček
  • 100 g Paprika červená
  • 300 g Ananas
  • 150 g Bambusové výhonky konzervované
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1068 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 655.7 mg
  • Vláknina 3718.5 mg
  • Vitamín A 3718.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme arašídový olej a osmahneme na něm cibulku, pokrájenou nadrobno. Přidáme propláchnutou rýži, hřebíček, sůl a krátce orestujeme. Vmícháme na kostičky rozkrájené maso a necháme ještě chvíli opékat, až se zatáhne. Promícháme, přendáme do pekáče a zalijeme vodou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 2

    Zatím nakrájíme očištěnou papriku na proužky a smícháme v míse spolu s pokrájenými bambusovými výhonky, které jsme nechali okapat a malými kousky ananasu. Upečené maso s rýží promícháme se salátem, podáváme pokapané sójovou omáčkou.

Komentáře k receptu