Bagety zapečené s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Omáčka rajčatová
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 150 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Bageta
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1171 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 318.8 mg
  • Vláknina 7387.5 mg
  • Vitamín A 7387.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bagety šikmo nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr krájíme na hobliny. V misce promícháme olej s česnekem a pod fólií necháme alespoň hodinu louhovat. Rajčatovou omáčku lehce prohřejeme. Plátky bagety potřeme z obou stran olejem s česnekem.

  • 2

    Gril (případně troubu) předehřejeme na nejvyšší teplotu, na plechu v něm z obou stran opečeme plátky bagety do zlatova. Horké opečené bagety opět z obou stran potřeme olejem s česnekem, na plátky rozdělíme hustou rajčatovou omáčku, poklademe hoblinkami sýra a hned podáváme.

Komentáře k receptu