Špízy z vepřového plecka v teriyaki omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Vepřová plec
  • 150 g Med včelí
  • 80 ml Omáčka kecap manis
  • 250 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 124.3 mg
  • Draslík 577.9 mg
  • Vláknina 527.5 mg
  • Vitamín A 527.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné plecko nakrájíme na kostky, přelijeme omáčkou a pod fólií necháme přes noc marinovat.

  • 2

    Marinované maso napichujeme na jehly a vložíme na plech s pečícím papírem. Špízy pod grilem předehřátým na střední teplotu grilujeme asi 15 minut. Během grilování špízy otáčíme a potíráme zbylou marinádou.

  • 3

    Na omáčku smícháme v rendlíku všechny suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme asi 6 minut.

Komentáře k receptu