Žemle s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 150 g Lilek
  • 200 g Houby čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Salát římský
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Libeček
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 2 ks Paprika červená
  • 6 ks Žemle tuková
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 858 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 1118.3 mg
  • Vláknina 9800 mg
  • Vitamín A 9800 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.1 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na řízky. Papriky rozčtvrtíme a zbavíme semínek, houby očistíme a pokrájíme na čtvrtky, česnek prolisujeme. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Změklé máslo smícháme se sušenými bylinkami a česnekem. Lilek očistíme, rozkrájíme na špalíky.

  • 2

    Maso a zeleninu položíme na plech, na který jsme vlili olej. Opékáme z obou stran ve středně předehřáté troubě.

  • 3

    Žemle rozkrojíme a potřeme bylinkovým máslem. Na spodní část žemle položíme osušený list salátu, zeleninu, maso, opět list salátu a přiklopíme vrchní částí žemle.

Komentáře k receptu