Kuřecí prsa se sladkokyselou omáčkou
Suroviny
- 120 g Kedlubna
 - 600 g Kuřecí prsa
 - 150 g Karotka
 - 80 ml Víno bílé
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Badyán
 - 2 špetka Zázvor mletý
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 3.5 polévková lžíce Sójová omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 515 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 790.2 mg
 - Vláknina 4092.5 mg
 - Vitamín A 4092.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné maso rozkrájíme na silnější nudličky. Karotku i kedlubnu očistíme a nakrájíme na tenčí hranolky. Cibuli krájíme nadrobno.
 - 
                                2
Na oleji smažíme maso s cibulí, přidáme karotku, kedlubnu, koření, zarestujeme. Poté vmícháme sójovou omáčku, víno, vývar, cukr, sůl a Solamyl, který jsme rozmíchali ve vodě. Směs pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.