Hovězí maso přední vařené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 1000 g Hovězí maso přední
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1247 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 330.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso (můžeme použít i zadní hovězí maso) nakrájíme na díly, opláchneme, vložíme do vařící, osolené vody a zvolna vaříme doměkka. Je-li maso ze staršího kusu, přiléváme během vaření teplou vodu, aby bylo stále ponořené.

  • 2

    Uvařené maso naporcujeme.

  • 3

    Podáváme je s různými omáčkami, teplými nebo studenými, různě obložené, s upravenou čočkou, s dušenou zeleninou, se zeleninovými saláty, s octovým nebo jablkovým křenem.

  • 4

    Pokud maso podáváme samostatně, podlijeme je trochou vlastního horkého vývaru.

Komentáře k receptu