Vařené hovězí maso s lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1000 g Hovězí plec
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 1714 mg
  • Vláknina 18454.5 mg
  • Vitamín A 18454.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku i pažitku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, mrkev, petržel a malý celer také oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky. Hovězí maso opláchneme.

  • 2

    Do tlakového hrnce s vodou vložíme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře, bobkový list, osolíme, uzavřeme a necháme hodinu vařit.

  • 3

    Lilek omyjeme, pokrájíme na kousky, česnek oloupeme, nakrájíme na jemno, sterilovaná rajčata krájíme na drobno.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, na mírném ohni osmažíme lilek, přimícháme česnek a ještě chvíli smažíme. Poté přidáme rajčata i se šťávou, opepříme, osolíme, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 10 minut.

  • 5

    Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušený lilek s rajčaty a podáváme.

Komentáře k receptu