Kornoutky z ledového salátu s rýží a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salát ledový
  • 80 g Mrkev kořen
  • 60 g Ředkvička
  • 40 g Cibulka jarní
  • 80 g Žervé
  • 15 g Majonéza
  • 4 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Rýže dušená
  • 8 g Wasabi pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 131.2 mg
  • Vláknina 4298.5 mg
  • Vitamín A 4298.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy ledového salátu omyjeme, otřepeme a dáme zatím stranou. Mrkev nakrájíme na drobné kostičky, ředkvičky na osminky, jarní cibulku posekáme na jemno. Do misky vložíme žervé, přidáme majonézu, sůl, pepř, pastu wasabi a vyšleháme do krému. Přisypeme řeřichu, mrkev, cibulku a promícháme.

  • 2

    Listy salátu rozložíme na pracovní desku, na každý naneseme vrstvu dušené rýže, navrch rozprostřeme krém se zeleninou, zavineme do kornoutků, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu