Kornoutky ze salátu s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hovězí svíčková
  • 150 g Mrkev kořen
  • 50 g Cibulka jarní
  • 80 g Salát římský
  • 180 g Rýže dušená
  • 8 g Wasabi pasta
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 50 ml Omáčka sojová světlá
  • 50 ml Ocet rýžový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 750 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 10.5 mg
  • Draslík 188 mg
  • Vláknina 4999.3 mg
  • Vitamín A 4999.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso ze svíčkové vložíme na chvíli do mrazáku a necháme trochu ztuhnout, poté ho rozkrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostičky, jarní cibulku posekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmahnme z obou stran. Maso vyjmeme, do pánve vsypeme mrkev s cibulkou, podlijeme sójovou omáčkou, rýžovým octem, opepříme a podusíme do měkka.

  • 2

    Listy salátu omyjeme, otřepeme a rozložíme na pracovní desku. Na každý list naneseme vrstvu dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, navrch položíme plátky masa, dušenou zeleninu, listy salátu zavineme do tvaru kornoutků, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu