Smažené kuřecí kapsy plněné česnekovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 g Strouhanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kopr
  • 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 185.3 mg
  • Draslík 754.8 mg
  • Vláknina 4066.3 mg
  • Vitamín A 4066.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři řízky z kuřecích prsou bez kůže omyjeme, osušíme, ostrým nožem nařízneme do každého kapsu a mírně je naklepeme.

  • 2

    Do misky prolisujeme česnek, nastrouháme kůru z jednoho citronu, přidáme nasekaný kopr, ¼ lžičky soli, ¼ pepře a změklé máslo, vše dobře promícháme. Máslovou směs rozdělíme na čtyři díly, kterými naplníme připravené kuřecí kapsy, ty poté uzavřeme párátky. Kapsy vložíme na mísu a umístíme na hodinu do chladničky, aby máslo úplně ztuhlo.

  • 3

    Mezitím připravíme tři hluboké talíře, jeden s hladkou moukou, druhý s rozšlehaným vejcem a třetí se strouhankou. Kuřecí kapsy vyndáme z chladničky, osolíme a opepříme. Poté je postupně obalíme v mouce, vejci a strouhance.

  • 4

    Na středně velké pánvi rozpálíme olej, při vyšší teplotě smažíme řízky 4 minuty po každé straně do zlatova.

  • 5

    Podáváme je pokapané citronovou šťávou.

Komentáře k receptu