Fazolové lusky dušené pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Fazolové lusky
  • 50 g Feferony
  • 40 g Petržel - nať
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 900 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 789 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 140.1 mg
  • Vláknina 1505 mg
  • Vitamín A 1505 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolové lusky zbavíme dřevnatých vláken, oloupaný česnek prolisujeme, feferonky rozřízneme, vyškrábneme semínka a nakrájíme na tenké nudličky, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    Fazolky vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme feferonky, česnek, petrželku a orestujeme. Fazolkám odkrojíme špičky obou konců, lusky překrojíme šikmo napůl, přidáme do pánve, osolíme, opepříme a dusíme doměka.

Komentáře k receptu