Okurkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2000 g Okurka salátová
  • 100 g Cukr krupice
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Žampiony - sterilované
  • 10 g Chilli koření mleté
  • 20 g Sůl
  • 200 g Paprika sterilovaná
  • 80 g Houby černé
  • 100 ml Ocet kvasný lihový
  • 100 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1127 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 368.4 mg
  • Vláknina 3625.7 mg
  • Vitamín A 3625.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové okurky očistíme, omyjeme a nakrájíme je i se slupkou na kostičky. Osolíme je a necháme pustit vodu.

  • 2

    Přidáme překrájené žampiony, černé houby a na kostičky nakrájené kapie. Zalijeme octem, osolíme a přidáme cukr.

  • 3

    Mezitím na horkém oleji lehce zpěníme čili koření a pepř a procedíme přes cedník na salát. Vše promícháme a necháme vychladit.

  • 4

    Tento salát se podává k čínským pokrmům.

Komentáře k receptu