Zelenina dušená s vepřovou kýtou
Suroviny
- 300 g Cibule
 - 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200 g Cuketa
 - 200 g Paprika zelená
 - 200 g Paprika červená
 - 200 g Vepřová kýta
 - 5 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 25 g Olej slunečnicový
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 60 g Petržel - nať
 - 300 ml Voda pitná
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Masox
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 701 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 284.8 mg
 - Draslík 921.2 mg
 - Vláknina 9992.5 mg
 - Vitamín A 9992.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 152.4 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z vepřové kýty nakrájíme na kostičky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata scedíme, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, cukety nakrájíme na kolečka, petrželku posekáme najemno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přiložíme maso, osolíme, opepříme, osmahneme, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a dusíme téměř doměkka. Přidáme rajčata, papriky, cuketu a dusíme, dokud se tekutina téměř nevydusí. V jiné pánvi na másle usmažíme míchaná vejce.
 - 
                                3
Zeleninu s masem upravíme na talíře, ozdobíme míchanými vejci, posypeme petrželkou a podáváme.