Taštičky s rybí nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Olej olivový
  • 120 g Cibule
  • 150 g Paprika červená
  • 150 g Filé rybí
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 15 g Mouka polohrubá
  • 6 g Olej slunečnicový
  • 25 ml Víno bílé
  • 50 ml Voda pitná
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 20.8 mg
  • Draslík 90.4 mg
  • Vláknina 5171.5 mg
  • Vitamín A 5171.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, promícháme, přidáme měkké máslo, přilijeme vodu, víno a vypracujeme hladké těsto. Vložíme do lednice a necháme půl hodiny odležet. Z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrojíme 6 čtverců.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřince nakrájíme na proužky, uzené maso na kostičky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, papriku a osmahneme. Přidáme filé, podlijeme mlékem a dusíme, až se rybí maso začne rozpadat. Přisypeme uzené maso, prohřejeme, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, zaprášíme polohrubou moukou, krátce podusíme a odstavíme. Rybí nádivku naneseme na čtverce z těsta, okraje přehneme přes sebe a vytvarujeme taštičky. Smažíme na slunečnicovém oleji z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu