Jehněčí guláš s kapustou a bramborovým knedlíkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 800 g Jehněčí plec
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 ks Cibule
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.5 l Víno červené
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Krupice dětská
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1192 kcal
  • Sacharidy 139 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 254.8 mg
  • Draslík 2512.6 mg
  • Vláknina 25928 mg
  • Vitamín A 25928 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 186.8 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme guláš. Osmahneme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova, vložíme na větší kousky nakrájené jehněčí maso (plec), orestujeme a přidáme koření a rajský protlak. Zalijeme vínem a dolijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Osolíme ho, přivedeme k varu a dáme do horké trouby. Pečeme 20 minut přikryté a na závěr posledních 5 minut dopékáme odkryté. Jakmile je guláš hotový, dáme do něj na nudličky nakrájenou kapustu a odstavíme. Necháme přiklopené asi 10 minut dojít.

  • 2

    Připravíme si bramborové knedlíky. Oloupane uvařené brambory nahrubo nastrouháme, vložíme do mísy, osolíme a smícháme s mlékem a vejci. Směs vyklopíme na pomoučený vál a postupně do nich zaděláváme krupici s moukou tak, aby se těsto nelepilo. Z těsta vytvarujeme šišky a vaříme je ve slané vodě asi 20 minut.

Komentáře k receptu