Linguine s omáčkou pesto a parmazánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny Linguine
  • 40 g Oříšky piniové
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 888 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 371.8 mg
  • Vláknina 3979.8 mg
  • Vitamín A 3979.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím připravíme pesto. Najemno rozmixujeme piniové oříšky s bazalkou, najemno nakrájeným česnekem a nastrouhaným parmazánem. Poté postupně přiléváme olej a mixujeme dokud nevznikne hladká pasta.

  • 3

    Ochutíme ji solí a pepřem a vmícháme do horkých těstovin.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme.

Komentáře k receptu