Smažené řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Sádlo škvařené
  • 150 g Strouhanka
  • 900 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 258.3 mg
  • Draslík 572.2 mg
  • Vláknina 1628.7 mg
  • Vitamín A 1628.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaníme kýtu a nakrájíme řízky přes vlákno. Po obou stranách je naklepeme a osolíme.

  • 2

    Lehce postříkneme citronovou šťávou a obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Strouhanku přitlačíme k plátku masa.

  • 3

    Do rozpáleného tuku či sádla řízky dáme smažit po obou stranách.

  • 4

    Potom je necháme okapat nebo osušíme ubrouskem a potřeme rozpáleným máslem.

Komentáře k receptu