Vídeňské smažené řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 špetka Sůl
  • 0.42 dl Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 625 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 245.6 mg
  • Draslík 774.5 mg
  • Vláknina 743.2 mg
  • Vitamín A 743.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

  • 2

    Vložíme je do rozpáleného tuku v pánvi a smažíme z každé strany asi 3 minuty.

  • 3

    Usmažené položíme na papírové ubrousky na talíři, aby se odsál tuk ze smažení.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu