Salát Coleslaw

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer řapíkatý
  • 200 g Majonéza
  • 100 ml Smetana ke šlehání
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Mrkev
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 920.2 mg
  • Vláknina 26289.8 mg
  • Vitamín A 26289.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 185.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrouháme na tenké plátky. Vložíme do mísy, přidáme lžíci soli. Promícháme a asi 20–30 minut ručně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíc tekutiny, kterou potom částečně slijeme.

  • 2

    Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, celer na jemno, cibuli nasekáme a vše promícháme se zelím.

  • 3

    Zasypeme cukrem, promícháme a zalijeme majonézou prošlehanou se smetanou.

  • 4

    Dochutíme octem, solí a pepřem a uložíme do ledničky prochladit.

Komentáře k receptu