Telecí hrudí smažené I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Telecí hruď
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1859 kcal
  • Sacharidy 246 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 97949 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 270.7 mg
  • Draslík 684.4 mg
  • Vláknina 21750 mg
  • Vitamín A 21750 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrudí vykostíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vařící vody. Necháme vařit do poloměkka. Hrudí poté z vody vyjmeme, necháme okapat. Poté je osolíme, vcelku obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce. Poté je dáme smažit pozvolna do rozehřátého tuku. Hrudí osmažíme z obou stran.

  • 2

    Osmažené hrudí nakrájíme na porce a podáváme s dílky citrónu, bramborami na různé způsoby, dušenou zeleninou anebo saláty.

Komentáře k receptu