Telecí hrudí smažené (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Telecí hruď
  • 80 g Vejce slepičí
  • 30 g Sůl
  • 200 g Strouhanka
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 55.56 ml Olej rostlinný
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1385 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 105.8 mg
  • Draslík 317 mg
  • Vláknina 1590 mg
  • Vitamín A 1590 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí hrudí očistíme, opláchneme, vložíme do slané vařící vody a 8-15 minut povaříme.

  • 2

    Povařené hrudí vyjmeme, vychladíme ve studené vodě, zbavíme žeberních kostí a nakrájíme na porce.

  • 3

    Porce masa osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách usmažíme dozlatova.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu