Telecí závitky s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Paštika játrová
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Strouhanka
  • 4 ks Telecí kýta
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 0.5 šálek Houby čerstvé
  • 0.5 šálek Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1193 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 99026 mg
  • Bílkoviny 126 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 484.5 mg
  • Draslík 2281.7 mg
  • Vláknina 6543 mg
  • Vitamín A 6543 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nádivku připravíme tak, že na másle podusíme rozkrájené houby, zasypeme je moukou, osmahneme, přilijeme trochu vývaru a svaříme na hustou kaši. Po odstavení z ohně přimícháme játrovou paštiku a dle chuti a potřeby nádivku přisolíme. V případě, že je řídká, zahustíme ji trochou strouhané housky.

  • 2

    Řízky odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a na každý rozdělíme nádivku. Řízky sbalíme do tvaru koule.

  • 3

    Rozkrájíme slaninu a necháme rozškvařit v kastrolu. Poté přidáme závitky a za mírného podlévání dusíme do měkka. K samému konci dušení přidáme do šťávy trochu rajčatového protlaku nebo oloupaná a rozkrájená rajčata. Šťávu na závěr zjemníme kyselou smetanou.

  • 4

    Hotové závitky posypeme nasekanou petrželovou natí.

  • 5

    Jako přílohy podáváme vařenou rýži, těstoviny, brambory.

Komentáře k receptu